Ontstaan & Evolutie

Op 15 oktober 1982 startte kinderdagverblijf 't Sporrewaan met een capaciteit van 23 plaatsen. Hierbij werden drie verschillende leefgroepjes voorzien: baby’s, kruipers en peuters.

 

In het kader van de grote nood aan passende kinderopvang in de streek van Veurne werden de opvangplaatsen uitgebreid:

    - Erkenning tot 30 plaatsen (1 juni 1985)

    - Erkenning tot 36 plaatsen (1 juni 1989)

    - Erkenning tot 44 plaatsen (1 december 1989)

    - Erkenning tot 49 plaatsen (1 juli 1994)

 

De erkenning van een Dienst voor Opvanggezinnen verbonden aan het kinderdagverblijf gestart op 1 december 1990, werd ondertussen uitgebreid tot een autonome dienst voor 14 onthaalouders.

Als antwoord op de dringende vraag van ouders, werd daarnaast een vorm van buitenschoolse opvang ingericht, vooral op woensdagen en schoolvrije dagen. Deze dienst werd volledig uitgebreid en vanaf 1 oktober 1997 erkend voor 32 plaatsen als integratiemodel. Buitenschoolse opvang De Kadees was geboren.

 

Door de nood aan opvang in de regio, wordt in 2009 kinderdagverblijf Kinderhaven te Reninge opgestart. Ook in dat jaar werd de erkenning voor 't Sporrewaan in Veurne opgetrokken tot 53 plaatsen.

 

Aanvankelijk huurde de organisatie verschillende lokalen van het gebouw, om dan in 1992 over te gaan tot de aankoop van het gebouw en het erbij behorende terrein.

De toegestane capaciteitsverhoging vroeg uiteraard naar materiële uitbreiding van lokalen en een verantwoorde inrichting ervan.

In overleg met de provinciale afgevaardigde van Kind & Gezin werd besloten over te gaan naar uitvoering van een nieuwbouw naast het bestaand kinderdagverblijf ’t Sporrewaan te Veurne.

In maart 2014 kon 't Sporrewaan intrek nemen in het gloednieuwe pand.

 

Ook Kinderhaven is oorspronkelijk gestart in een huurhuis in Reninge. In mei 2018 kon de groepsopvang echter verhuizen naar een volledig nieuw pand.

 

Eind 2018 kon de Dienst Opvanggezinnen hun erkenning uitbreiden tot 150 plaatsen.

 

In 2019 werd de erkenning van 't Sporrewaan uitgebreid tot 54 plaatsen.

 

 

 

Contacteer ons, we helpen je graag verder!

 

 

Go to top