Tarieven Sporrewaan

Vzw VKV is erkend door Kind&Gezin als IKG (=inkomstengerelateerde) instelling. Ouders betalen bij ons een dagtarief, aangepast aan het gezinsinkomen.

 

De prijs die u moet betalen (inkomenstarief) wordt automatisch berekend aan de hand van de gezinsgegevens zoals bekend bij FOD Financiën en FOD sociale zaken.

 

Een halve dag opvang (minder dan 5 uur) kost 60% van de dagprijs. 

Een lange dag opvang (langer dan 11 uur) kost 160% van de dagprijs.

 

De kosten voor kinderopvang zijn gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar. Ieder jaar kan hiertoe een fiscaal attest bekomen worden. Voor meer info hieromtrent kan u zich wenden tot uw regionale belastingkantoor.

 

Het berekenen van uw inkomenstarief dient u zelf te doen via de website van Kind&Gezin één maand voor de start van de opvang via https://mijn.kindengezin.be/. Registreren en aanmelden op uw persoonlijke Kind & Gezin pagina gebeurt a.d.h.v. een kaartlezer met uw EID-kaart of federaal token en bijhorende pincode of de Itsme-app. Het verkregen attest dient aan de opvang afgegeven te worden voor de eerste opvangdag.

 

Ter info: indien u graag op voorhand reeds wil weten hoeveel uw inkomenstarief ongeveer zal zijn, dan kunt u steeds een simulatie uitvoeren via https://mijn.kindengezin.be/. 

 

Meer informatie over het attest inkomenstarief vindt u hier.

 

 

Contacteer ons, we helpen je graag verder!

 

 

Go to top