Dagverloop Sporrewaan

Een dag in 't Sporrewaan ziet er als volgt uit:

 

  • 7u15: Alle kinderen zijn van harte welkom! Een gezond ontbijt mag eventueel meegebracht worden en dit ten laatste tot 7u45. De Vergeet-me-nietjes en Klavertjes worden samen opgevangen in de leefgroep van de Klavertjes. De Viooltjes en Poppies starten samen in de groep van de Poppies. Ook de kinderen van de buitenschoolse opvang "De Kadees" worden hier 's morgens even opgevangen.

  • 8u00 - 8u30: De kinderen van de buitenschoolse opvang "De Kadees" worden naar school gebracht. Er komen meer kinderbegeleid(st)ers op dienst en de leefgroepen worden gesplitst; elke leefgroep gaat naar z'n eigen leefruimtes met z'n eigen, vaste kinderbegeleid(st)ers.

  • 9u00 - 9u30: De peuters eten een klein tussendoortje en er vindt een onthaalmoment plaats in elke leefgroep: liedjes zingen, voorlezen,...

  • 9u30 - 10u45: Prikkelen van de ontwikkeling door middel van een activiteit. We gebruiken hiervoor meestal het totaalprogramma voor activiteiten van Uk & Puk. Naast de activiteit worden de kinderen uitgedaagd om vrij te ontdekken, spelen, experimenteren,... De kleinsten kunnen een ochtend-dutje doen.

  • 10u45 – 12u00: We ruimen met z'n allen op en zetten alles klaar om het eetmoment te starten. We drinken eerst lekkere soep (+1 jaar) en genieten daarna van een verse warme maaltijd. De maaltijden zijn volgens de regels van Kind&Gezin bereid en worden opgesplitst volgens leeftijd: -6 maanden, -8 maanden, +8 maanden en +12 maanden.

  • 12u00 – 14u00 à 14u30: De kinderen slapen per leefgroep in hun eigen slaapzalen. Om de rust van de kinderen te respecteren wordt gevraagd om geen kinderen te brengen of op te halen tussen 12u40 & 14u30.

  • 14u30 – 15u00: Vrij spel

  • 15u00 – 15u45: We genieten van een lekker vieruurtje: fruitpap voor de kinderen jonger dan 18 maanden, een stukje fruit/melkproduct/boterhammetje voor de kinderen ouder dan 18 maanden.

  • 15u45 – 17u15 à 17u30: De kinderen worden uitgedaagd om vrij te ontdekken, spelen, experimenteren,...

  • 17u30 - 18u30: De Vergeet-me-nietjes & Klavertjes worden samen gebracht in de leefruimte van de Klavertjes. De Viooltjes & Poppies kunnen samen verder spelen in de leefruimte van de Poppies.

 

Ouders kunnen de activiteitenplanning en het maandthema terugvinden aan de ingang van elke leefgroep.

Meer informatie en foto's vanuit de groepen kan u ook terug vinden in onze besloten facebookgroepen.

  

Voor meer informatie over de dagindeling, de slaap - en eetgewoonten en de spelactiviteiten kan u zich steeds wenden tot de staf of kinderbegeleid(st)ers. We helpen u graag verder.

 

 

Contacteer ons, we helpen je graag verder!

 

 

Go to top