Nieuws

 • Maand Van De Groeilamp Veurne

  De maand mei is in zicht! Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Veurne, samen met verschillende lokale partners als vzw Vrije Kinderdagverblijven Veurne, in die maand meerdere vormingen rond 'opvoeden' in de breedste zin van het woord. Het aanbod biedt voor elke leeftijdscategorie van kinderen leuke inhoud! Meer info en inschrijven kan hier! Alvast tot op één van de sessies?     Programma:   03/05: Kids & Sociale Media 10/05: Samen beslissen, onderhandelen met je kind 12/05: Zero Waste Instapworkshop 'Geweuneweg' 16/05: Mijn peuter/kleuter kan al swipen, wat nu? 24/05: Alles over het potje

 • Week van de Kinderbegeleider/Onthaalouder 12-18 okt

  Van 12 tot 18 oktober vieren we de week van de Kinderbegeleider/Onthaalouder. Klik op dit artikel om het bedankingskaartje te downloaden.

 • Nieuw speelgoed in de tuin dankzij de steun van Cera!

  Bij VKV vinden we buitenspelen belangrijk. Het is gezond en goed voor de ontwikkeling. Wie buiten speelt, beweegt meer en wordt minder vaak ziek. Zowel in Groepsopvang 't Sporrewaan te Veurne, als in Groepsopvang Kinderhaven te Reninge, beschikken we over een mooie, ruime tuin.Deze kon echter nog wat aankleding gebruiken en daarom deden we beroep op de steun van Cera. We dienden een project in om een meer natuurlijke buitenruimte te realiseren, zodat de kinderen nog vaker buiten zouden ravotten. We hebben met de extra middelen van Cera buitenkeukentjes aangekocht, om alle keukenprinsen & -prinsessen te verwennen. We investeerden in zandtafels en moestuinbakken en legden stapstenen om de tuin voor de kinderen natuurlijker en uitdagender te maken. Voor de allerkleinsten bouwden we in Veurne een babyhoek van wilgentakken. In Reninge werd een wilgenhut opgezet en werden enkele boompjes aangeplant. Onze kinderen vinden het altijd leuk om te gaan wandelen, waardoor we de middelen ook hebben aangewend om een zeslingbuggy aan te kopen voor Kinderhaven en een extra vierlingbuggy voor 't Sporrewaan. Extra veel plezier op uitstap verzekerd! Bedankt Cera voor de steun, de kinderen zullen er nog vele jaren van kunnen genieten! Meer info over Cera via www.cera.coop    

 • Droomjob in de aanbieding: Onthaalouder! Gezinsopvang

  Gezocht: Onthaalouders! Ga je graag om met jonge kinderen?  Heb je zin in een nieuwe uitdaging?  Werk je graag vlakbij of in je eigen huis?  Wil je zelf beslissen over je werkritme en dagindeling?  Ben je graag meer thuis voor je eigen kinderen of wil je ze laten spelen met leeftijdsgenootjes? Dan is een job als ONTHAALOUDER vast iets voor jou! Het team onthaalouders van onze erkende 'Dienst Opvanggezinnen' is op zoek naar leuke collega's! Als onthaalouder, aangesloten bij onze dienst, vang je baby's en peuters op bij jou thuis.  Wij helpen en begeleiden je van A tot Z, zowel administratief als op pedagogisch vlak.  We sluiten de overeenkomsten met de ouders, zorgen voor een goede toewijzing van kindjes, regelen de facturatie, bieden vormingen aan, geven ondersteuning via huisbezoeken, ... Regio: Woonachtig in Veurne en Alveringem (en deelgemeenten) Bijlage: 170810-affiche-word-onthaalouder.pdfPDF   Meer info? https://www.vdab.be/jobs/vacatures/56311052/droomjobs-in-de-aanbieding-onthaalouder--gezinsopvang Interesse? Neem snel contact op met onze verantwoordelijke Ann Stragier! Tel: 058/31 36 38 E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    

 • #buitenbabys: buiten spelen is goed, leuk én gezond

  Heb je ze al ergens opgemerkt? De #buitenbaby-posters van Kind en Gezin? Streetart die opvalt! Al was het maar omdat je vandaag niet veel jonge kinderen buiten ziet spelen.  Buiten spelen is leuk, goed én gezond.  Met de buitenbaby’s wil Kind en Gezin zowel ouders als kinderopvang daarvan bewustmaken.  Kind en Gezin wil meer baby’s buiten. Deel jouw buitenbaby(s) daarom op Instagram en inspireer anderen!  Meer info via volgende link. 

 • Veiligheid voorop!

  In zowel het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang als de dienst opvanggezinnen zijn we druk bezig op vlak van veiligheidspreventie.  Dit leuke filmpje van K&G is in dit kader zeker een aanrader. Ben je ook klaar om weer kind te worden?

 • Leuke artikels op facebook-pagina Villa Ou-Ki

  Graag zetten we Villa Ou-Ki in de kijker, waarmee we als VZW samenwerken.  Villa Ou-ki is een spreekruimte voor ouders, grootouders, opvoeders, onthaalouders, kleuterjuffen/meesters, … Iedereen die zorgt voor kinderen tussen 0 en 6 jaar kan er terecht voor een babbel rond opvoeding, een gesprekje rond de bezorgdheden, twijfels of onzekerheden die je soms als ouder / opvoeder kunt ervaren. Iedereen is er welkom en de gesprekken zijn gratis! Op hun Facebook-pagina worden regelmatig interessante artikelen gedeeld. Klik hier voor de link naar hun Facebook-pagina en like like like!  

 • Mailproblemen? Verleden tijd met deze tips!

    Merk je soms problemen met het ontvangen van mails? Of vooral: mis je soms onze factuur-mails? :) Check dan zeker even onderstaande tips! We merken immers té vaak dat mailadressen van de domeinen live, hotmail, msn, outlook té streng omgaan met mogelijke spam....Langs onze kant kunnen we hier niets aan doen....(die optie om geen facturen meer op te maken lijkt ons niet de beste optie? :) )   We kunnen wel onderstaande tips meegegeven. Pas je die toe, dan heb je normaal geen problemen! => Indien je graag een technisch handje hulp krijgt hierbij, kan je ons als klant steeds contacteren!    Controleer je map Ongewenst Meld je aan bij Outlook.com, Klik op Ongewenst in het linker kader, Controleer of de ontbrekende mail al in deze map staat. Als je hier berichten ziet die bezorgd hadden moeten worden in je Postvak IN, vink je de betreffende berichten aan, en klik op de knop Niet ongewenst.   Controleer je lijst met geblokkeerde afzenders Klik op het tandwielicoon en kies voor Opties, Onder Ongewenste e-mail voorkomen klik op Veilige en geblokkeerde afzenders, Klik Geblokkeerde afzenders, Selecteer in de lijst Geblokkeerde afzenders de naam of het domein (het gedeelte van een e-mailadres dat…

 • Pamperbank landt in

  Pamperbank is een organisatie die op diverse plaatsen in West-Vlaanderen luieroverschotten verzamelt. OCMW Veurne stapte in op dit project en richtte 7 verzamelpunten in.    De verzamelde luiers uit de Pamperbanken worden op geregelde tijdstippen opgehaald, gesorteerd en verpakt. In een pakketje zitten 25 luiers van dezelfde maat, die door kwetsbare gezinnen kunnen worden aangekocht voor 1 euro.   Ook in 't Sporrewaan kan je vanaf nu dus terecht met luier-overschotten.  Je vindt de verzameldoos vlak bij het onthaal. Heb je nog een klein restje pampers van een maat die te klein werd? Breng ze gerust bij ons binnen: je stelt er een goede daad mee!   Meer info rond de pamperbank in Veurne krijg je via Katrien Rupus van OCMW Veurne (058 33 23 37).  

 • Om nóg meer kwaliteit en omkadering voor onze allerkleinsten te bieden, splitst de werking in 't Sporrewaan vanaf 6 november op van 4 naar 5 leefgroepen.   Heb je zin om even te komen piepen bij de vernieuwde teams en hun nieuwe leefgroepen?  => Dan ben je welkom op maandag 30 oktober tussen 17u en 18u30.   PS: ook de nieuwe 'Villa Ou-Ki' medewerker Sarah Pollet is aanwezig: ideaal om kort even kennis te maken!   Alvast tot dan?

 • Kiind Magazine - Het eerlijke ouderschapsblad

    Kiind - Hét eerlijke ouderschapsblad Kiind is een uitgave van de Nederlandse uitgeverij Noest.Het is een magazine, boordevol info en inspiratie tot een relaxter leven met kinderen. Zonder te bagatelliseren! Kiind kijkt graag vooruit naar vroeger en pikt het moois uit iedere tijd en uit iedere cultuur mee. Het magazine gelooft dat gezond leven blij maakt en dat blij zijn gezond is. Kiind is gek op spelen, want huttenbouwen is ook opvoeden! Online vind je ook heel wat inspirerende artikels en colums...een aanrader. Bekijk het voor jezelf via Kiind.nl  Alvast veel leesplezier gewenst :)

 • 12 oktober: dag van de Onthaalouder en de Kindbegeleider

  12 oktober is sinds enkele jaren dé dag van de onthaalouder en de kindbegeleider. Op die dag staan alle mensen die zich dag in - dag uit bezig houden met de zorg voor onze allerkleinste oogappeltes, centraal. Een éxtra reden om hen die dag te verassen met een superdikke zoen, een leuke knutselwerkje of coole complimenten :)  

 • Speelbank.be: Speelactiviteiten voor baby’s, peuters en kleuters

  Leuke speel-ideeën nodig voor de kids?  Speelbank.be is een online database waarop je speelactiviteiten kan opzoeken voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Je kan er ook zelf speelactiviteiten toevoegen en tal van leuke speeltips vinden. Veel en goed spelen is enorm belangrijk voor kinderen. Via spel leren ze zich uit te drukken en ontdekken ze zichzelf, anderen en de wereld rondom hen. Speelbank.be wil iedereen die graag met jonge kinderen speelt, inspireren en informeren om spelen nóg leuker te maken.   Meer info via www.speelbank.be 

 • Tropische temperaturen? Denk aan de kleintjes!

  Zon, vakantie....en tropische temperaturen.... ...het klinkt als een droom voor iedereen. Maar toch is het belangrijk om bij enkele puntjes stil te staan, zeker als we willen denken aan onze allerkleinsten.... Via deze link bundelde Kind&Gezin heel wat Tips&Tricks om hittegolven op een veilige en verstandige manier met onze schatten door te komen. Je vindt er meer info rond wat te doen bij grote hitte of bij verhoogde ozon-concentraties, hoe om te gaan met zonnecrème, of zelf een folder rond hoe uitdroging te herkennen valt...   Ideale lectuur voor in een frisse hoek!    

 • Week van de Opvoeding - Veurne

  Van 4 tot 31 mei worden naar jaarlijkse gewoonte 5 super-interessante sessies rond 'opvoeden' aangeboden. vzw Vrije Kinderdagverblijven Veurne is opnieuw partner om dit programma volledig gratis aan ouders, grootouders en professionelen te kunnen aanbieden. Neem nu alvast een kijkje op onderstaand programma, en schrijf snel in! Tot dan?    

 

 

Contacteer ons, we helpen je graag verder!

 

 

Go to top