Nieuws

 • Vacatures

  Aan de slag bij VKV?   We zijn momenteel op zoek naar: - Een gemotiveerde kinderbegeleider voor een tijdelijke functie:        https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/59437322/begeleider-kinderopvang--kinderbegeleider-tijdelijke-functie - Een creatieve meewerkende verantwoordelijke voor onze buitenschoolse opvang:        https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/59437931/meewerkende-verantwoordelijke-buitenschoolse-opvang - Een jobstudent voor de maand augustus:        https://www.vdab.be/vindeenjob/vacatures/59285434/jobstudent---begeleider-kinderopvang--buitenschoolse-opvang-veurne     Interesse? Bezorg ons snel je cv en motivatiebrief via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.!  

 • Prettige Feestdagen!

  Vzw VKV wenst jullie allen een knusse kerst en een wondermooi 2019! Onze diensten zijn gesloten van 22/12/2018 t.e.m. 01/01/2019. Op 2 januari staan we terug voor jullie klaar!  

 • Droomjob in de aanbieding: Onthaalouder! Gezinsopvang

  Gezocht: Onthaalouders! Ga je graag om met jonge kinderen?  Heb je zin in een nieuwe uitdaging?  Werk je graag vlakbij of in je eigen huis?  Wil je zelf beslissen over je werkritme en dagindeling?  Ben je graag meer thuis voor je eigen kinderen of wil je ze laten spelen met leeftijdsgenootjes? Dan is een job als ONTHAALOUDER vast iets voor jou! Het team onthaalouders van onze erkende 'Dienst Opvanggezinnen' is op zoek naar leuke collega's! Als onthaalouder, aangesloten bij onze dienst, vang je baby's en peuters op bij jou thuis.  Wij helpen en begeleiden je van A tot Z, zowel administratief als op pedagogisch vlak.  We sluiten de overeenkomsten met de ouders, zorgen voor een goede toewijzing van kindjes, regelen de facturatie, bieden vormingen aan, geven ondersteuning via huisbezoeken, ... Regio: Woonachtig in Veurne en Alveringem (en deelgemeenten) Bijlage: 170810-affiche-word-onthaalouder.pdfPDF   Meer info? https://www.vdab.be/jobs/vacatures/56311052/droomjobs-in-de-aanbieding-onthaalouder--gezinsopvang Interesse? Neem snel contact op met onze verantwoordelijke Ann Stragier! Tel: 058/31 36 38 E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.    

 • Maand van de opvoeding in Veurne

  Naar jaarlijkse voorjaars-traditie organiseert Veurne, samen met heel wat lokale partners zoals vzw Vrije Kinderdagverblijven Veurne opnieuw heel wat vormingen rond 'opvoeden' in de breedste zin van het woord. Het aanbod is dit jaar gespreid over de duur van een volledige maand, en biedt voor elke leeftijdscategorie van kinderen leuke inhoud! Een aanrader om de folder grondig te doorsnuisteren (downloadlink). Alvast tot op één van de sessies?  

 • #buitenbabys: buiten spelen is goed, leuk én gezond

  Heb je ze al ergens opgemerkt? De #buitenbaby-posters van Kind en Gezin? Streetart die opvalt! Al was het maar omdat je vandaag niet veel jonge kinderen buiten ziet spelen.  Buiten spelen is leuk, goed én gezond.  Met de buitenbaby’s wil Kind en Gezin zowel ouders als kinderopvang daarvan bewustmaken.  Kind en Gezin wil meer baby’s buiten. Deel jouw buitenbaby(s) daarom op Instagram en inspireer anderen!  Meer info via volgende link. 

 • Veiligheid voorop!

  In zowel het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang als de dienst opvanggezinnen zijn we druk bezig op vlak van veiligheidspreventie.  Dit leuke filmpje van K&G is in dit kader zeker een aanrader. Ben je ook klaar om weer kind te worden?

 • Leuke artikels op facebook-pagina Villa Ou-Ki

  Graag zetten we Villa Ou-Ki in de kijker, waarmee we als VZW samenwerken.  Villa Ou-ki is een spreekruimte voor ouders, grootouders, opvoeders, onthaalouders, kleuterjuffen/meesters, … Iedereen die zorgt voor kinderen tussen 0 en 6 jaar kan er terecht voor een babbel rond opvoeding, een gesprekje rond de bezorgdheden, twijfels of onzekerheden die je soms als ouder / opvoeder kunt ervaren. Iedereen is er welkom en de gesprekken zijn gratis! Op hun Facebook-pagina worden regelmatig interessante artikelen gedeeld. Klik hier voor de link naar hun Facebook-pagina en like like like!  

 • Op zoek naar vakantiewerk? Je hebt het bijna gevonden!

  VKV is op zoek naar gemotiveerde jobstudenten voor juli en augustus. Zin in een leuke vakantiejob in een 'jeugdige' omgeving en studeer je in een pedagogische- of in een 'zorg'richting? Dan is dit een ideale kans om wat extra ervaring op te doen met jonge kinderen! Meer info? Zie de vacature via VDAB.be!   Wees er snel bij... want 'first come, first serve'!        

 • VKV wenst u een vrolijke Kerst en een schattig 2018!
 • Mailproblemen? Verleden tijd met deze tips!

    Merk je soms problemen met het ontvangen van mails? Of vooral: mis je soms onze factuur-mails? :) Check dan zeker even onderstaande tips! We merken immers té vaak dat mailadressen van de domeinen live, hotmail, msn, outlook té streng omgaan met mogelijke spam....Langs onze kant kunnen we hier niets aan doen....(die optie om geen facturen meer op te maken lijkt ons niet de beste optie? :) )   We kunnen wel onderstaande tips meegegeven. Pas je die toe, dan heb je normaal geen problemen! => Indien je graag een technisch handje hulp krijgt hierbij, kan je ons als klant steeds contacteren!    Controleer je map Ongewenst Meld je aan bij Outlook.com, Klik op Ongewenst in het linker kader, Controleer of de ontbrekende mail al in deze map staat. Als je hier berichten ziet die bezorgd hadden moeten worden in je Postvak IN, vink je de betreffende berichten aan, en klik op de knop Niet ongewenst.   Controleer je lijst met geblokkeerde afzenders Klik op het tandwielicoon en kies voor Opties, Onder Ongewenste e-mail voorkomen klik op Veilige en geblokkeerde afzenders, Klik Geblokkeerde afzenders, Selecteer in de lijst Geblokkeerde afzenders de naam of het domein (het gedeelte van een e-mailadres dat…

 • Pamperbank landt in

  Pamperbank is een organisatie die op diverse plaatsen in West-Vlaanderen luieroverschotten verzamelt. OCMW Veurne stapte in op dit project en richtte 7 verzamelpunten in.    De verzamelde luiers uit de Pamperbanken worden op geregelde tijdstippen opgehaald, gesorteerd en verpakt. In een pakketje zitten 25 luiers van dezelfde maat, die door kwetsbare gezinnen kunnen worden aangekocht voor 1 euro.   Ook in 't Sporrewaan kan je vanaf nu dus terecht met luier-overschotten.  Je vindt de verzameldoos vlak bij het onthaal. Heb je nog een klein restje pampers van een maat die te klein werd? Breng ze gerust bij ons binnen: je stelt er een goede daad mee!   Meer info rond de pamperbank in Veurne krijg je via Katrien Rupus van OCMW Veurne (058 33 23 37).  

 • Om nóg meer kwaliteit en omkadering voor onze allerkleinsten te bieden, splitst de werking in 't Sporrewaan vanaf 6 november op van 4 naar 5 leefgroepen.   Heb je zin om even te komen piepen bij de vernieuwde teams en hun nieuwe leefgroepen?  => Dan ben je welkom op maandag 30 oktober tussen 17u en 18u30.   PS: ook de nieuwe 'Villa Ou-Ki' medewerker Sarah Pollet is aanwezig: ideaal om kort even kennis te maken!   Alvast tot dan?

 • Kiind Magazine - Het eerlijke ouderschapsblad

    Kiind - Hét eerlijke ouderschapsblad Kiind is een uitgave van de Nederlandse uitgeverij Noest.Het is een magazine, boordevol info en inspiratie tot een relaxter leven met kinderen. Zonder te bagatelliseren! Kiind kijkt graag vooruit naar vroeger en pikt het moois uit iedere tijd en uit iedere cultuur mee. Het magazine gelooft dat gezond leven blij maakt en dat blij zijn gezond is. Kiind is gek op spelen, want huttenbouwen is ook opvoeden! Online vind je ook heel wat inspirerende artikels en colums...een aanrader. Bekijk het voor jezelf via Kiind.nl  Alvast veel leesplezier gewenst :)

 • 12 oktober: dag van de Onthaalouder en de Kindbegeleider

  12 oktober is sinds enkele jaren dé dag van de onthaalouder en de kindbegeleider. Op die dag staan alle mensen die zich dag in - dag uit bezig houden met de zorg voor onze allerkleinste oogappeltes, centraal. Een éxtra reden om hen die dag te verassen met een superdikke zoen, een leuke knutselwerkje of coole complimenten :)  

 • Vakantie....

  Wij gaan er even tussenuit.... Onze centrale diensten genieten hun jaarlijks verlof van 17/7 t.e.m. 30/7.('t Sporrewaan en Kinderhaven zij gesloten tem 30 juli; Kinderhaven is gesloten tem 6 augustus). Vanaf maandag 31 juli staan we opnieuw volop uitgerust en goed bruingebrand paraat :) Aan iedereen een deugddoend verlof gewenst!   => Voor dringende noodgevallen kunt u steeds terecht bij de gekende noodnummers.

 

 

Contacteer ons, we helpen je graag verder!

 

 

Go to top