Nieuws

 • Maand van de opvoeding in Veurne

  Naar jaarlijkse voorjaars-traditie organiseert Veurne, samen met heel wat lokale partners zoals vzw Vrije Kinderdagverblijven Veurne opnieuw heel wat vormingen rond 'opvoeden' in de breedste zin van het woord. Het aanbod is dit jaar gespreid over de duur van een volledige maand, en biedt voor elke leeftijdscategorie van kinderen leuke inhoud! Een aanrader om de folder grondig te doorsnuisteren (downloadlink). Alvast tot op één van de sessies?  

 • #buitenbabys: buiten spelen is goed, leuk én gezond

  Heb je ze al ergens opgemerkt? De #buitenbaby-posters van Kind en Gezin? Streetart die opvalt! Al was het maar omdat je vandaag niet veel jonge kinderen buiten ziet spelen.  Buiten spelen is leuk, goed én gezond.  Met de buitenbaby’s wil Kind en Gezin zowel ouders als kinderopvang daarvan bewustmaken.  Kind en Gezin wil meer baby’s buiten. Deel jouw buitenbaby(s) daarom op Instagram en inspireer anderen!  Meer info via volgende link. 

 • Veiligheid voorop!

  In zowel het kinderdagverblijf, de buitenschoolse opvang als de dienst opvanggezinnen zijn we druk bezig op vlak van veiligheidspreventie.  Dit leuke filmpje van K&G is in dit kader zeker een aanrader. Ben je ook klaar om weer kind te worden?

 • Vacature: word jij onze nieuwe directeur?

    Gezocht: Directeur voor Vrije Kinderdagverblijven Veurne (vzw VKV) … Enthousiaste 'all-rounder’ als hoofd van een mooie organisatie…     Je komt terecht bij de grootste aanbieder van kinderopvang in de streek, een professioneel gezonde omgeving met een volledig vernieuwd en modern patrimonium, een team van goeie kinderbegeleiders (30 werknemers en 32 onthaalouders) en een dynamisch stafteam (30’ers).  Als eindverantwoordelijke ben je de ‘alfa en de omega’ van de organisatie. Jij fungeert als katalysator voor het op gang houden van de dynamiek, steeds verbeterende dienstverlening en teamgeest! Jij bent de hoeksteen waardoor medewerkers én klanten zich veilig en goed voelen bij wat onze organisatie te bieden heeft. Weinig pedagogische achtergrond? Geen probleem. Dit aspect wordt opgevangen door onze ervaren stafleden.Als directeur sta je in voor de meer zakelijke aspecten van onze organisatie. O.a. :  Algemene beleid HR Opvolging cijfers en subsidies in afstemming met onze interne boekhoudster Externe relaties Contacten en afstemming Raad van Bestuur PR Beheer patrimonium Algemeen: eindverantwoordelijkheid – problemsolver / compromiszoeker waar nodig   Onze troeven voor jou?  Grootste aanbieder van kinderopvang in ons werkgebied. VKV is dé referentie in de diepe westhoek als het over kinderopvang gaat! Gewaardeerde organisatie voor onze klanten: dagelijks tot 250 kinderen én…

 • Leuke artikels op facebook-pagina Villa Ou-Ki

  Graag zetten we Villa Ou-Ki in de kijker, waarmee we als VZW samenwerken.  Villa Ou-ki is een spreekruimte voor ouders, grootouders, opvoeders, onthaalouders, kleuterjuffen/meesters, … Iedereen die zorgt voor kinderen tussen 0 en 6 jaar kan er terecht voor een babbel rond opvoeding, een gesprekje rond de bezorgdheden, twijfels of onzekerheden die je soms als ouder / opvoeder kunt ervaren. Iedereen is er welkom en de gesprekken zijn gratis! Op hun Facebook-pagina worden regelmatig interessante artikelen gedeeld. Klik hier voor de link naar hun Facebook-pagina en like like like!  

 • Op zoek naar vakantiewerk? Je hebt het bijna gevonden!

  VKV is op zoek naar gemotiveerde jobstudenten voor juli en augustus. Zin in een leuke vakantiejob in een 'jeugdige' omgeving en studeer je in een pedagogische- of in een 'zorg'richting? Dan is dit een ideale kans om wat extra ervaring op te doen met jonge kinderen! Meer info? Zie de vacature via VDAB.be!   Wees er snel bij... want 'first come, first serve'!        

 • VKV wenst u een vrolijke Kerst en een schattig 2018!
 • Mailproblemen? Verleden tijd met deze tips!

    Merk je soms problemen met het ontvangen van mails? Of vooral: mis je soms onze factuur-mails? :) Check dan zeker even onderstaande tips! We merken immers té vaak dat mailadressen van de domeinen live, hotmail, msn, outlook té streng omgaan met mogelijke spam....Langs onze kant kunnen we hier niets aan doen....(die optie om geen facturen meer op te maken lijkt ons niet de beste optie? :) )   We kunnen wel onderstaande tips meegegeven. Pas je die toe, dan heb je normaal geen problemen! => Indien je graag een technisch handje hulp krijgt hierbij, kan je ons als klant steeds contacteren!    Controleer je map Ongewenst Meld je aan bij Outlook.com, Klik op Ongewenst in het linker kader, Controleer of de ontbrekende mail al in deze map staat. Als je hier berichten ziet die bezorgd hadden moeten worden in je Postvak IN, vink je de betreffende berichten aan, en klik op de knop Niet ongewenst.   Controleer je lijst met geblokkeerde afzenders Klik op het tandwielicoon en kies voor Opties, Onder Ongewenste e-mail voorkomen klik op Veilige en geblokkeerde afzenders, Klik Geblokkeerde afzenders, Selecteer in de lijst Geblokkeerde afzenders de naam of het domein (het gedeelte van een e-mailadres dat…

 • Pamperbank landt in

  Pamperbank is een organisatie die op diverse plaatsen in West-Vlaanderen luieroverschotten verzamelt. OCMW Veurne stapte in op dit project en richtte 7 verzamelpunten in.    De verzamelde luiers uit de Pamperbanken worden op geregelde tijdstippen opgehaald, gesorteerd en verpakt. In een pakketje zitten 25 luiers van dezelfde maat, die door kwetsbare gezinnen kunnen worden aangekocht voor 1 euro.   Ook in 't Sporrewaan kan je vanaf nu dus terecht met luier-overschotten.  Je vindt de verzameldoos vlak bij het onthaal. Heb je nog een klein restje pampers van een maat die te klein werd? Breng ze gerust bij ons binnen: je stelt er een goede daad mee!   Meer info rond de pamperbank in Veurne krijg je via Katrien Rupus van OCMW Veurne (058 33 23 37).  

 • Om nóg meer kwaliteit en omkadering voor onze allerkleinsten te bieden, splitst de werking in 't Sporrewaan vanaf 6 november op van 4 naar 5 leefgroepen.   Heb je zin om even te komen piepen bij de vernieuwde teams en hun nieuwe leefgroepen?  => Dan ben je welkom op maandag 30 oktober tussen 17u en 18u30.   PS: ook de nieuwe 'Villa Ou-Ki' medewerker Sarah Pollet is aanwezig: ideaal om kort even kennis te maken!   Alvast tot dan?

 • Kiind Magazine - Het eerlijke ouderschapsblad

    Kiind - Hét eerlijke ouderschapsblad Kiind is een uitgave van de Nederlandse uitgeverij Noest.Het is een magazine, boordevol info en inspiratie tot een relaxter leven met kinderen. Zonder te bagatelliseren! Kiind kijkt graag vooruit naar vroeger en pikt het moois uit iedere tijd en uit iedere cultuur mee. Het magazine gelooft dat gezond leven blij maakt en dat blij zijn gezond is. Kiind is gek op spelen, want huttenbouwen is ook opvoeden! Online vind je ook heel wat inspirerende artikels en colums...een aanrader. Bekijk het voor jezelf via Kiind.nl  Alvast veel leesplezier gewenst :)

 • 12 oktober: dag van de Onthaalouder en de Kindbegeleider

  12 oktober is sinds enkele jaren dé dag van de onthaalouder en de kindbegeleider. Op die dag staan alle mensen die zich dag in - dag uit bezig houden met de zorg voor onze allerkleinste oogappeltes, centraal. Een éxtra reden om hen die dag te verassen met een superdikke zoen, een leuke knutselwerkje of coole complimenten :)  

 • Vakantie....

  Wij gaan er even tussenuit.... Onze centrale diensten genieten hun jaarlijks verlof van 17/7 t.e.m. 30/7.('t Sporrewaan en Kinderhaven zij gesloten tem 30 juli; Kinderhaven is gesloten tem 6 augustus). Vanaf maandag 31 juli staan we opnieuw volop uitgerust en goed bruingebrand paraat :) Aan iedereen een deugddoend verlof gewenst!   => Voor dringende noodgevallen kunt u steeds terecht bij de gekende noodnummers.

 • Speelbank.be: Speelactiviteiten voor baby’s, peuters en kleuters

  Leuke speel-ideeën nodig voor de kids?  Speelbank.be is een online database waarop je speelactiviteiten kan opzoeken voor kinderen van 0 tot 3 jaar. Je kan er ook zelf speelactiviteiten toevoegen en tal van leuke speeltips vinden. Veel en goed spelen is enorm belangrijk voor kinderen. Via spel leren ze zich uit te drukken en ontdekken ze zichzelf, anderen en de wereld rondom hen. Speelbank.be wil iedereen die graag met jonge kinderen speelt, inspireren en informeren om spelen nóg leuker te maken.   Meer info via www.speelbank.be 

 • Tropische temperaturen? Denk aan de kleintjes!

  Zon, vakantie....en tropische temperaturen.... ...het klinkt als een droom voor iedereen. Maar toch is het belangrijk om bij enkele puntjes stil te staan, zeker als we willen denken aan onze allerkleinsten.... Via deze link bundelde Kind&Gezin heel wat Tips&Tricks om hittegolven op een veilige en verstandige manier met onze schatten door te komen. Je vindt er meer info rond wat te doen bij grote hitte of bij verhoogde ozon-concentraties, hoe om te gaan met zonnecrème, of zelf een folder rond hoe uitdroging te herkennen valt...   Ideale lectuur voor in een frisse hoek!    

 

 

Contacteer ons, we helpen je graag verder!

 

 

Go to top